top of page
  • Foto van schrijverEva

Give me a personal brand please!

Bijgewerkt op: 20 mei 2021

Logo, check. Consistente kleuren, super. Kek lettertype, top! ‘Branding’ is alleen veel meer dan dat! Iedereen kan jouw kleuren kopiëren, maar wat echt van jou is, blijft van jou. En dan hebben we het over jouw ‘personal brand’. Dat is namelijk wat jou uniek maakt; jouw talenten, waarden en kwaliteiten; ze vormen JOUW verhaal. Mijn verhaal

Ik ben Eva Jansen. Sociaal, ambitieus en nieuwsgierig. Toen ik klein was, schreef ik in dagboeken en verzamelde ik op vakantie bijzondere stenen. Of ik nam een klein beetje zand mee van het strand, waar ik zo’n heerlijke dag had gehad. Hele verhalen sprak ik in op cassette bandjes in het hoekje van de keuken en mijn eerste fotocamera gaf me nog meer mogelijkheden om de wereld zoals ik die zag te documenteren. Ik droomde er van om journalist of nieuwslezeres te worden, maar werd ook aangetrokken door de creatieve industrie. Dus koos ik voor een middenweg; nu ben ik marketing communicatie specialist & lifestyle fotograaf.


Waar we vroeger vaak riepen ‘wat je ZEGT ben je zelf!’, wil ik nu tegen je zeggen ‘wat je ZIET ben je zelf’

Verhalen vertellen, met krachtige teksten en persoonlijke beelden; daar ligt mijn passie. Ondernemers leren kennen en samen op zoek gaan naar hun unieke verhaal, daar ligt mijn kracht. Jarenlange ervaring heb ik opgebouwd als marketing manager in een internationaal bedrijf, waar ik zoveel krachtige persoonlijkheden heb mogen ontmoeten en leren kennen. In mijn rol als fotograaf heb ik daarnaast prachtige gezinnen, bruidsparen en baby’s mogen fotograferen. Ik bouwde een band met ze op en ze kwamen steeds weer bij me terug. Daar ben ik ontzettend dankbaar voor en dit blijf ik ook met veel passie doen. Maar het is ook tijd voor een volgende stap. Waar we vroeger vaak riepen ‘wat je ZEGT ben je zelf!’, wil ik nu tegen je zeggen ‘wat je ZIET ben je zelf’, omdat het kritisch naar je eigen (gewenste) imago kijken veel duidelijkheid geeft en meerwaarde biedt. 


We worden tegenwoordig overspoeld met prikkels. Er zijn zoveel mogelijkheden dat we niet meer weten wat we willen... en daar worden we soms gek van. Ik wil orde brengen in die chaos. Duidelijkheid creëren. Geen vage websites meer waar we onze tijd aan verspillen, maar helderheid, openheid en eerlijkheid. Ik wil je inzicht geven in het unieke verhaal dat je kunt vertellen en het persoonlijke merk dat je al bij je draagt. Zodat jij als ondernemer jouw ideale klant aanspreekt en jouw business groeit!Mijn eigen Brand ontdekken, ' hoe dan??'

Mensen willen zaken doen met mensen. Het product dat jij verkoopt, of de dienst die jij aanbiedt, is niet alleen bij jou verkrijgbaar. Jij bent niet de enige burn-out coach, politicus of interieur stylist in jouw regio. Waarom kiezen klanten dan voor jou? Juist, om wie jij bent. De CEO van een bedrijf heeft daarom vaak meer volgers dan het bedrijf zelf. Je doet jezelf dus echt tekort als je jezelf niet als merk ziet. Als je jouw unieke verhaal niet consistent tot leven laat komen in al jouw communicatie-uitingen. Jouw personal brand komt tot leven als je laat zien wie jij bent. 


Investeren in jouw persoonlijke merk is heel waardevol. Je bouwt namelijk iets op wat voor altijd van jou blijft. Naarmate het

inzicht in je eigen persoonlijkheid en imago groeit, groeit jouw persoonlijke merk, wat steeds meer waarde krijgt. Niet alleen omdat je meer volgers krijgt, maar vooral ook omdat dit kwalitatieve volgers zijn. Echte mensen waar je een relatie mee opbouwt, en die jouw ‘engagement rate’ (= mooi woord voor de betrokkenheid van je publiek bij een post of campagne) en dus ook je zichtbaarheid op bijvoorbeeld Instagram, doen stijgen. Hoe mooi zou het zijn als je dan niet meer hoeft te concurreren op prijs? Als klanten kiezen voor jouw verhaal omdat ze zich met je verbonden voelen. Omdat jouw product of dienst meerwaarde heeft omdat er een geloofwaardig en authentiek verhaal omheen is gebouwd. 


Kijk eens kritisch naar jouw verhaal. Wat heb je meegemaakt in je leven? Welke problemen heb je opgelost, voor jezelf of voor anderen? Waar word je blij van? Niemand heeft dezelfde ervaringen als jij… het is jouw verhaal en dus is het uniek. 


Ga aan de slag en ervaar hoeveel energie het je gaat geven! Volg me op Instagram voor nieuwe inspiratie en tips of meld je aan als lid van de ‘Wat je ziet ben je zelf’ Facebook groep en profiteer van de input en feedback van andere ambitieuze en ondernemende vrouwen. Ga mee op reis, verzamel alles wat belangrijk is voor je en neem het mee naar huis. Vul je gereedschapskist met kennis en vorm jouw eigen, unieke en authentieke Personal Brand 🙌.


Good Luck! 

106 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page