top of page
  • Foto van schrijverEva

Zeeuws reisje

Vakantie. Voor mij betekent dit tijd om te resetten en na te denken zonder een overvloed aan prikkels. Dit jaar bleven we lekker in ons eigen land, want niets geeft mij zoveel rust als de Zeeuwse kust.

Zon, zee, strand. Salades met verse vis, schelpen zoeken en een warme zonsondergang. Mijn meisjes die rennen door het zand en haren die wapperen in de wind. En hoewel ik vakantie heb, fotografeer ik ook iets meer dan ik van plan was. Mijn passies bepalen wie ik ben en daarom deel ik hier graag een stukje van mijzelf; mijn liefde voor Zeeland.

'Laten we dansen, m'n liefste. Dansen aan de zee.' - Blof

Zand tussen je tenen


Na slechts een paar uurtjes rijden kan het genieten al beginnen. We verblijven in een heerlijk huis direct achter de duinen van Domburg, wat ik vond via bijzonderplekje. Vakantie mag voor mij best een beetje luxe zijn... maar verder heb ik niet zoveel nodig. Een zonnetje, ja fijn! Daarnaast zit genieten voor mij vooral in de kleine dingen. Zoals op de fiets springen en wel kijken waar je uit komt, verse broodjes bij het ontbijt en zand tussen je tenen...
Zonsondergang


Als fotograaf kijk ik vaak naar het licht en zie ik hoe bepalend dit kan zijn voor de sfeer. Een ondergaande zon is voor mij echt een traktatie van moeder natuur... Je hoort bijna niks, maar er gebeurt zo ontzettend veel. Alle kleuren, schaduwen en weerspiegelingen veranderen en binnen enkele minuten is de warmte weg.


Misschien is het wel zo mooi omdat we het niet op commando kunnen bestellen, zoals boeken en kleding. We moeten wachten tot de zon de volgende ochtend weer opkomt en ons overgeven aan de nacht (en een warme douche!).


'Een ondergaande zon is voor mij een traktatie van moeder natuur.'


Boeken


Ik denk dat ik me niet echt onderscheid als ik zeg dat ik vooral op vakantie boeken meeneem. Ik heb echt wel de intentie om ze te lezen natuurlijk, maar... met twee jonge kinderen en redelijk wat ambitie, val ik 's avonds vaak na 2 bladzijden al in slaap. Als ik er tenminste niet voor kies om gewoon nog even naar Jinek te kijken in bed.


Toch is het dit jaar gelukt om een aantal boeken te lezen, zoals 'the subtle art of not giving a f*ck'. Waarom dit boek? Omdat de schrijver (Mark Manson) van mening is dat je juist van negatieve ervaringen kunt leren en dat het belangrijk is om keuzes te maken. Keuzes in waar je wel en niet 'een fuck om geeft' (zoals hij het verwoordt) oftewel waar je je wel en


niet druk om wilt maken. Ik kan er wel om lachen hoor... al die toestanden elke dag die er totaal niet toe doen. Ik kijk daarom ook echt graag - samen met ruim 4 miljoen anderen - op zondagavond naar de Luizenmoeder.


Wat zou het ons toch ontzettend veel energie, tijd (en dus geld) besparen als we ons niet zo druk zouden maken om al die dingen die er totaal niet toe doen. Kijk eerst eens naar jezelf, voordat je naar anderen gaat kijken. Hier kan echt iedereen zijn voordeel mee doen, als vader, als moeder, manager, klasgenoot, vriendin of ondernemer. We zullen versteld staan van de tijd die we overhouden, zodat we ook op een doorsnee dag kunnen genieten van een prachtige zonsondergang.
39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page